“Crostino Gelateria & Café staat voor kwaliteit en service voor een eerlijke prijs”

Basisgedachten

De gedachte die Crostino Gelateria & Café voert, is:

Door hoge kwaliteitseisen te stellen aan haar ingrediënten maakt Crostino Gelateria & Café een ijssoort waarmee de verschillende verkooppunten kunnen concurreren met andere ambachtelijke ijssalons.

Crostino Gelateria & Café heeft als visie ambachtelijk Italiaans ijs te leveren aan diverse ijssalons en om andere ondernemers te ondersteunen met hun onderneming, zodat zij verzekerd zijn van een kwaliteitsproduct die hun onderneming versterkt. Indien gewenst biedt Crostino Gelateria & Cafe een “shop in shop” formule aan. Op deze manier creëert de ondernemer een kleine ruimte in zijn winkel bestemd voor de verkoop van schepijs. Door duidelijke kleurstelling is het herkenbaar als Crostino Gelateria & Cafe.

Door te werken met Crostino Gelateria & Café verzekerd de ondernemer zich van duidelijk herkenbare producten die met de grootse zorg bereid zijn. De klanten zullen dit waarderen en gaan herkennen.

Doelstelling

De hoofddoelstelling is de consument laten genieten van Crostino Gelateria & Café producten. En daarmee een organisatie opbouwen van diverse verkooppunten verspreid door het land. De gever is een organisatie die enkel en alleen is opgezet voor conceptontwikkeling, – beheren, uitbouwen en het begeleiden van ondernemers.

Franchise

Om enige duidelijkheid te houden in de organisatie dienen er een aantal stellingen ingenomen te worden waar franchisegever (Crostino) en franchisenemer (ondernemer) zich aan moeten conformeren. Dit is nodig om de uiteindelijke uniformiteit van de ondernemingen en het merk te garanderen.

De navolgende eisen/c.q. kenmerken zullen als uitgangspunten gelden voor de franchisenemer en de franchisegever. Deze kenmerken zullen uiteindelijk in een franchiseovereenkomst worden geplaatst en worden ondertekend door beide partijen.

Uitgangspunten franchisenemer
 • Dient enthousiast, gedreven te zijn met bewezen ondernemerskwaliteiten;
 • Dient enige kennis betreft zelfstandig ondernemen te bezitten;
 • Dient eigen boekhouding administratief goed geregeld te hebben;
 • Mag bestaande productgroepen uitbreiden, (in samenspraak) om ondernemerschap te bevorderen binnen het Crostino concept;
 • Heeft vrijheden bij de inrichting naar specifiek vestigingspunt mits concept goed herkenbaar blijft qua kleur, uitstraling en kwaliteit;
 • Dient alle producten bij leveranciers die een samenwerking hebben met de gever te bestellen. Dit is om optimaal van de prijsafspraken van de gever te genieten.
Uitgangspunten franchisegever
 • Dient het concept te ontwikkelen, beheren en verder uit te bouwen;
 • Dient de franchisenemer te voorzien van gegevens en informatie van collega franchisenemers;
 • Zal zorgen voor een productieve houding met betrekking tot smaak ontwikkelingen en producten te voeren in de concepten;
 • Zal ondersteunen en indien nodig onderhandelen met betrekking tot de investering van machines om zo een zo een laag mogelijke kostprijs te genereren;
 • Zal zorgen voor degelijke website met voldoende informatie over concepten, producten en vestigingspunten.

Mogelijkheden

Beschikbare formules:

Crostino Gelateria & Café 
Een complete winkel in de stijl van onze formule, duidelijke herkenbaarheid in het interieur en uitstraling. Vanaf 50m2 t/m 250m2

Crostino Gelateria & Café Shop in shop
U heeft een kleine beperkte ruimte beschikbaar in uw winkel 4 tot 10m2. Wij kunnen hier een mooie invulling aan geven door een kleine mini ijssalon in te richten met dezelfde herkenbaarheid en uitstraling.

Schepijs leverancier
U heeft een mooie beschikbare schepvitrine en u wilt ambachtelijk vers ijs gaan verkopen?? Ons ijs wordt geleverd in RVS bakken, hierdoor ontstaat het gevoel van ambacht in uw winkel. Er is in deze formule geen ruimte om gebruik te maken van het Crostino logo en uitstraling.

Bij al van deze 3 formules dient de ondernemer zelf verantwoordelijk te zijn van het benodigde starterskapitaal. Crostino Gelateria & Café kan indien gewenst advies geven en aan de verschillende instantie omzetcijfers overhandigen om de plannen van de ondernemer te ondersteunen en te onderbouwen.

Assortiment

Crostino Gelateria & Café heeft de volgende beleving voor haar assortiment:

 • Luxe uitstraling en kwaliteit;
 • 100% beleving door het gebruik van: echte room, puur fruit, luxe toevoegingen zoals: crunches, gekarameliseerde noten en Belgische chocolade;
 • Puur natuur en/of Fair Trade;
 • Veelzijdig, eerlijk